zaterdag 7 augustus 2010

Brand op het Bloemendaalse strand

Het was gisteren weer super gezellig bij Woodstock; heb genoten van het sfeertje daar.
Omdat het hoogseizoen was konden we geen plek krijgen op een van de 3 campings in de buurt.
Gelukkig mochten we bij Michel logeren. Die heeft een cabin op het strand waar hij een soort van 2 persoons stapelbed heeft; Michel onderin en dames bovenin.
Omdat er mensen zijn die denken dat ik kan snurken, heb ik om overlast te voorkomen, mijn tentje voor de cabin opgezet, zodat iedereen rustig kon slapen.
Rond 3 uur 's morgens werd ik bruut in mijn slaap gestoord door Cynthia (een oud klasgenootje van de HS Leiden) die mij riep. In eerste instantie dacht ik dat iemand mijn tent in wilde komen maar dat was niet het geval. Heel erg heftig allemaal toen ik mijn tent uitkroop waren we in een grote vonken regen die op ons neer daalde.
Zo snel als ik kon ben ik die nylon tent uit gevlucht om vervolgens te helpen met evacuatie van de naastgelegen huisjes waar allemaal gezinnen met kleine kinderen verblijven. Daarna heb ik samen met Michel en Steef de waardevolle dingen uit de kluis en computers in de auto van Michel gezet zodat die veilig waren voor het vuur.
Het was heel erg vreselijk om mee te maken. Bizar wat een vuurzee in korte tijd kan aanrichten. Petje af voor de brandweer die hebben kunnen voorkomen dat ook ons geliefde Woodstock in vlammen op is gegaan.
http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemeo/article6294955.ece/Brand-verwoest-strandtent-BLM9-in-Bloemendaal Kan je zien wat we vannacht hebben mee gemaakt.
Rond de klok van 06.00 uur was het rustiger hebben we een borrel gedronken en nog wat geslapen.

1 opmerking:

 1. Hey Veronica,
  heftig verhaal! Gelukkig dat Woodstock overeind is gebleven maar erg dat er van de andere strandtent niets meet over is...
  Ik las net je bericht op m'n blog, jij noemt het een 'kleine pleister' maar het is veel meer dan dat! Alleen al het initiatief dat jij hebt genomen om ons op die manier te verrassen is heel veel waard! Trouwens alles wat je doet voor de cf'ers tot aan al het organiseren etc. en alle tijd die je steekt in CFBD is top! (ik vergeet niet dat achter de organisatie CFBD ook nog een aantal andere toppertjes zitten hoor)
  Ik gun jou die prins op PK's heel erg, snap niet waar ie blijft!
  Nog een goed weekend!
  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.